OFFICIAL WEBSITE

Iklan pakej korea

Saturday, December 4, 2010

Mari Belajar Bahasa Korea (part 5)

Jom kita pelajari nombor dalam Korea pula


p/s: ingin bercuti ke KOREA? hubungi saya. klik SINI

Mari Belajar Bahasa Korea (part 4)

Kata tanya dalam bahasa Korea.
agak-agaknya mesti korang
semua dah selalu dengar dalam
drama2 Korea ayat-ayat ni. :D



Tuesday, November 30, 2010

Mari Belajar Bahasa Korea (part 3)

Jom belajar mengenali KOREAN ALPHABET
dengan cikgu cantik.


video
pause kan dulu lagu kat sebelah bawah kiri blog ini sebelom menonton lesson video ini.

bahasa korea ni guna sistem ejaan,
jadi senang bagi sesiapa untuk belajar.macam ABC jugak.
pada saya,membaca dan mendengar mudah,tapi untuk bercakap,
lebih susah dari membaca dan mendengar.
selamat mencuba. ^^


Monday, November 29, 2010

Tempat Pelancongan di Korea

Ini antara tempat-tempat menarik
yang harus dilawati oleh pelancong yang bercuti ke Korea Selatan.

Namsan Tower ,Seoul


Nami Island


Thursday, November 25, 2010

Mari Belajar Bahasa Korea (part 2)


Jom kita kenali perkataan Korea yang selalu disebut
supaya kita akan ingat dengan sendirinya.
simple and easy!! :D




Wednesday, October 6, 2010

JOM CUTI KE KOREA


Annyeonghaseyo!
JOM PERGI KOREA SELATAN !
Nikmati percutian bermakna anda di Korea.
Anda semua teringin bercuti ke Korea?
Kami sedia menjadikan percutian anda itu satu percutian yang indah dan bermakna.

macam iklan pulakkan?hehe.
kepada yang ingin pergi ke Korea Selatan untuk bercuti,mesti korang nak percutian korang itu satu percutian yang mengembirakan kan?


Monday, July 19, 2010

Mari belajar bahasa Korea (part 1)


안녕하세요~
Salam Sejahtera
Annyonghaseyo.

Kali ni aku nak kongsi apa yang aku tahu walaupun aku tak la mantap sangat dalam bahasa korea.
Jom kita belajar simple2 dulu pasal bahasa korea (한국어)

Untuk Part 1,aku nak perkenalkan sentance2/words yang femes.kasi korang mood korean skit.hehe

Hello/Salam Sejahtera : annyonghaseyo
(jumpa sesiapa,nak tegur ke,korang cakap sentance ni)
Love You : sarangheyo 사랑해요
Miss You : bogosipoyo/bogosipta 보고싶어요/보고싶다
how much is it? : igaw olmayeyo? 이거 얼마예요
cantik : yaepeda/yaeppo 예쁘다/예뻐
nama saya Ali : chae iremen Ali imnida / nan Ali yeyo. 제이름은 알리입니다/난 알리예요
Cool/hensem : mossitta 멋있다
sakit : appayo 아파요
good : chuayo. 좋아요


tu jelah kali ini.tak tau nak kasi word apa.kalau korang nak tau apa-apa,boleh komen dibawah. ;D