OFFICIAL WEBSITE

Iklan pakej korea

Monday, November 29, 2010

Tempat Pelancongan di Korea

Ini antara tempat-tempat menarik
yang harus dilawati oleh pelancong yang bercuti ke Korea Selatan.

Namsan Tower ,Seoul


Nami Island



Cheonggae Stream


Namdaemun Market


Gwanghwamun Plaza



Namdaemun market & stadium


63 Building & Han River Park


Kyongbuk Palace


Lotte World Theme Park


Myeongdong Shopping Street


Itaewon Street & Seoul Muslim Mosque

46 comments:

  1. nak pegi pulau jeju!

    suka la... blog nih, korea..korea...

    ReplyDelete
  2. warrrkkkk nk p korea~
    seyes suke sngt ngn korea ni....
    1 ari aku akn p gak heheheheee

    ReplyDelete
  3. bila la bley smpai... nak pkwe korea sorg.. wuahaha...

    ReplyDelete
  4. Pernah sampai beberapa tempat disana...rindu gak arrrr...adussss

    ReplyDelete
  5. wahh xsngka ada tmpat yg cntik n menarik kt korea ! nk pergi ! ^^ urm , kalo nk pergi belajar kt korea , ada jurusan apa ?

    ReplyDelete
  6. bile ler boleh jejak kaki ke korea ni...:)

    ReplyDelete
  7. macam2 jurusan boleh selain engrg.

    jom datang korea..bawak famili,rombongan kawan2 ke,university ke...

    saya juga menyediakan khidmat tour guide.

    boleh lihat di sini.
    http://therotikacang.blogspot.com/2010/07/jom-cuti-ke-korea.html

    ReplyDelete
  8. saya agak sibuk sejak kebelakangan ini.harap maaf jika tidak dapat reply email2 anda.
    saya lebih mengutamakan mereka yang nak melancong pada bulan 12,1,2 dan 7,8 sahaja...

    ReplyDelete
  9. saya nak tanya kalau di korea musim bunga kena bawak jugak ke baju sejuk?

    -mas-

    ReplyDelete
  10. hye,akak sombe btch bape ek?hee,still buat tourist guide kt korea?

    ReplyDelete
  11. ade wat tourist guide lg ke? kalo nk p honeymoon...musim ape yg best ya? nk tau gak how much the travel...

    ReplyDelete
  12. boleh letak testi or gmbr2 mereka yg dah join ur khidmat tour di korea untk org lain lebih teruja utk pergi korea and join ur tourist guide...=)
    chaiyok2x
    im interested also...
    any add info about hotel and others can email me at bby_leen@yahoo.com

    ReplyDelete
  13. haiii..aku gi korea aritu gune khidmat roti kacang punye team ni la..

    saje nak bg testimoni sikit..

    service dorang ok,tour guide cepat mesra n senang nego2.
    pilih sendiri kite nak jalan pi mane n dorang aturkan.

    value for money :)

    ReplyDelete
  14. Hye,
    My name, siti. Next year on february, my friends and I will visit korea on 9th feb..do you mind to be our tour guide??? we're going for backpacking travel. If u can be our tour guide plz inform me at ryuzakisi@gmail.com
    really hoping that we can find sumone to be our guide :)

    ReplyDelete
  15. k0rea pe9i naik kapal teban9 kew ?
    bape a9k har9e tiket die ?
    termasuk pe9i n9an balek ?
    -thanx-
    =^

    ReplyDelete
  16. nape the roti kacang xtengok blog die nie???dah lame sgt tggu die kat cni...email pon xbalas...sedey r...org nak booking tiket flight nie....
    PLESEEEE..... guide tok blan jan taon dpan.....

    ReplyDelete
  17. sy pun dah emel tp blm di reply...hrp the roti kacang blh respon yer...tq

    ReplyDelete
  18. Salam. I'm planning to go from 16/4 - 23/4/2012 with my husband.Hopefully managed to see cherry blossom full bloom festival and also wish to include Jeju Island inside my list. If I need the tourist guide, can you please suggest me the overall cost & the itinenary?

    ReplyDelete
  19. macam mana nak pergi everland dari myeongdong

    ReplyDelete
  20. salam
    insyallah ke korea 24-29/12..
    just nk cost utk ground only..
    tiket already bought..blh bagi estimate cost..
    emel di ormysha@yahoo.com.my.
    TQ

    ReplyDelete
  21. * Kami bercadang nak p korea pada 21/01/2012 - 26/01/2012. boleh bagi advise dari segi :
    Budget (Save punya, yang terbaek) :
    1) Penginapan (kimchi back packer house -ok x?) @ murah-dorm pun boleh
    2) Makan/minum/Jalan2-Yang pasti Halal
    3) Tour guide kos (give special price.. hehehe)
    * Group kami 15-20 orang. Ada yang family @ Bujang.
    * Klu reply cpt, bagus gak cz nk book flight tiket.
    Tq
    Regards
    Nizar

    ReplyDelete
  22. Plz feedback kat my email:
    sky_3803@yahoo.com

    Nizar

    ReplyDelete
  23. kalau nak bercuti pada thn depan bulan berapa yg boleh pergi melancong...tolong sugestkan..serius mmg nak pergi dan perlukan pendapat dan perancangan...
    jika ada cadangan boleh inbox saya kat facebook
    alamt email shaifierah@yahoo.com
    nama saya nurul

    ReplyDelete
  24. TOLONG CADANGKAN PD SY WAKTU YG SESUAI SEKIRANYA SY NK BERCUTI PD MUSIM SALJI.SY BERCADANG SEPANJANG THN 2012 NI.BERAPAKAH BUDGET YG SAYA PERLU SEDIAKAN SEKIRANYA SY PERLUKAN PENGINAPAN,MAKAN N TOURIST GUIDE SHJ?PERLUKAH VISA N SEKIRANYA PERLU BGIMANA PROSEDUR UTK APPLY VISA
    EMAIL PD SY MOHDRAZIOMAR@YAHOO.COM

    ReplyDelete
  25. Hi, kami (4 org) bercadang hendak ke korea pada bulan december 2012 iaitu musim salji. (bermain ski) Berapakah budget yang diperlukan untuk penginapan, transportation n tour guide? Harap email kepada kami iaitu:

    whh5153@gmail.com / adly.azizi@gmail.com

    BR
    Rini Shahril

    ReplyDelete
  26. Hi

    Me and my frdz are planning to go korea during april or May . Can assist to give us itinerary n the price for 9 days that include tour guide n transport. meal halal food.

    hazelnutz_kimchi@yahoo.com.sg

    Haz

    ReplyDelete
  27. Boleh rekomen tak mana nak cuba makanan Korea yg halal kat Seoul?cadang nak pg ke sana tahun ni.

    ReplyDelete
  28. Hi i would like to ask . For muslims, can we eat sindang tteokbokki ?

    ReplyDelete
  29. Hi,
    I have sent email regarding tour packages & charges. Appreciate your prompt reply. Thanks.

    Abg Fairol

    ReplyDelete
  30. BIasanya bulan NOV musim apa ya...? Saya bercadang pergi pada 10-15 Nov 2012 nnt insyaallah.

    ReplyDelete
  31. waa...best nye... leh tak discribe satu satu ape yang ade kat tempat-tempat kat atas tuh...teringin sangat nak pi 63 building teringat cite "my girl"....heww..heww

    ReplyDelete
  32. 63 building totally not worth it. tempat tu boring. bayar dlm rm 30, naik atas, ada collection arts, then nothing. mahal nak bayar naik lif tu kot +_+

    ReplyDelete
  33. jom wat group g reramai lg best . he3
    ape kate tuan tanah bg date specific , blh plan awal2
    krulyakuza@yahoo.com

    ReplyDelete
  34. Mintak share gambar tersebut kat blog sya yew. cantik sgt gmabr2 tu.

    ReplyDelete
  35. saya nak pegi korea....gile bezz tuE...! apepon,ak akan tetap realisasikan impian ak nak pegi korea

    ReplyDelete
  36. tengah cari ground package ke korea utk (2 adult, 1 infant (1thn))
    flight : 23 hb Nov 2012 - 28 hb nov 2012 ( 6d5n)
    tq

    ReplyDelete
  37. wow .. memang best bila gi Korea banyak tempat yang menarik. Sekali pergi pun tak puas. :)
    http://jom2travel.com.my/blog/
    http://www.facebook.com/koreatovacations
    Tahun depan saya pun nak pergi juga , pergi pada musim bunga :)

    ReplyDelete
  38. hai..saya nak tanya...apa yg menarik kalau pergi bcti bulan 7 & 8..dan apa yg best dalam bulan 12,1 n 2..

    dan kalau saya pergi dalam bulan 7, 2013..bpa harga ekk..?

    ReplyDelete